Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baník slavil 70 let. K narozeninám dostal od Bohemky sedmičku!

6. 7. 2017

 Baník slavil 70 let. K narozeninám dostal od Bohemky sedmičku!

 

V sobotu 1.7.2017 se v Mondeco Aréně na Pančavě děli věci! Baník slavil 70. výročí svého založení a jako hosta si pozval starou gardu Bohemians Praha s legendou Tondou Panenkou!

Ale pěkně popořádku. Vše odstartovalo v půl druhé odpoledne, kdy pódium téměř na dvě hodiny opanovala nejmenší chodská dechovka SEDMIHORKA, která rozezpívala především ty starší a zkušenější přítomné. Těsně po třetí hodině už se libé tóny lidové muziky mísily s vřavou a nadšením fotbalových fanoušků, neboť do areálu za policejního doprovodu dorazily legendy! K exhibičnímu utkání proti bývalým i současným hráčům Baníku přijela stará garda Bohemians Praha s Tondou Panenkou, Karolem Dobiášem, Milanem Škodou, Vláďou Hruškou a dalšími věhlasnými jmény v sestavě. Zájem o ně byl pochopitelně veliký, ochota velikánů českého fotbalu fotit se a podepisovat rovněž. Po slavnostním nástupu a předání pamětní vlaječky, plakety a šály utkání začalo. Domácí výběr sice bojoval na hranici svých možností, ale zkušení hosté jasně dokazovali, že z fotbalového umění jim přibývající roky téměř nic neubraly. Rychle si vypracovali gólový náskok a pak již utkání v pohodovém tempu kontrolovali. Ve druhém poločase na hřiště v zelenobílém dresu Bohemky vlétl také její věrný fanoušek Luboš Housar. Zásobován přesnými přihrávkami i on motal hlavu domácím bekům a nakonec se mohl radovat i z gólového úspěchu! Pro Luboše jistě nezapomenutelný zážitek a nabídka dalšího angažmá J. Výsledek utkání není vůbec důležitý, ale pro pořádek – Baník Mantov : SG Bohemians Praha 3 : 7. Za Baník se dvakrát trefil Míra Rehák mladší, jednu branku přidal Míra Janda. V dresu Bohemky se střelecky nejvíce prosadil Milan Škoda (otec obávaných útočníků Milana a Michala), trefil se celkem 3x. Po jedné Brance vstřelili Jakub Slunéčko, Víťa Mojžíš, z penalty (Houskou nafilmované!) Karol Dobiáš a již zmiňovaný mantovský zběh Luboš Housar. Myslím si, že bylo na co koukat a diváci se u fotbalu skvěle bavili.

Také po zápase byla ochota hostujících hráčů nezměrná a rozdali ještě mnoho podpisů a zapózovali na mnoha fotografiích. Skvělý moderátor celého slavnostního odpoledne Michal Jánský ještě přizval na pódium Antonína Panenku k zajímavému rozhovoru, to už se ale za jejich zády chystalo hudební vystoupení skupiny HAZ Band z Centra pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. V první přestávce jejich představení byl prostor na ocenění zasloužilých členů TJ. Za svojí dlouholetou činnost a práci pro Baník byli odměněni pan Josef Mašek, pan Eduard Rosenberger a pan Josef Weiss. Pánové, děkujeme Vám! Po slavnostní vložce se za mikrofony postavila naše mládež a svůj vztah k fotbalu demonstrovala písní „Fotbalový kouzelník“. Filip a Kačka Koláčkovi, Lea a Lucie Rosenbergerovi a Nela Korbová všechny ubezpečili, že Baník se o svojí budoucnost obávat nemusí!

Další překvapení bylo nachystáno na druhou přestávku zbůšské hudební partičky. Tentokrát se mikrofonu ujali pánové Daniel Koláček, Tomáš Korba a Luděk Rosenberger. Ke svému vystoupení si vypůjčili píseň od ostravského barda Jarka Nohavici s názvem „Kopaná“, na které demonstrovali, že život fotbalisty – obzvlášť pak toho vesnického – není vůbec jednoduchý. Toto vystoupení dojalo některé až k slzám a jistě se stane hitem sociálních sítí! J

Poslední překvapení bylo připraveno na samotný závěr vystoupení HAZ Bandu. V netradiční dražbě byl vydražen vlas naší mantovské legendy – Edy Korčíka. Při pohledu na holou Edovu holou hlavu bylo všem jasné, že podobná šance se již nikdy nebude opakovat. O tento cenný artefakt se rozpoutala zuřivá bitva a výsledná suma se zastavila na částce 1.100,- Kč. Novým šťastným majitelem vlasu i s podpisem se stal Jirka Kuneš, současný hráč Baníku. Gratulujeme! J Ještě je potřeba dodat, že výtěžek z dražby byl předán klukům z HAZ Bandu jako příspěvek na vznik jejich prvního CD.

Než nám jednu kapelu vystřídala druhá – tentokrát chotěšovští IFA Rock – bylo také trochu prostoru na nějaké soutěže pro děti. Ty si za své dovednosti a znalosti odnesly plno krásných cen.

O zbytek večera se již postarali chlapci z již zmiňované kapely IFA Rock s vlastní i převzatou tvorbou. I oni předvedli, že svoje inštrumenty dokonale ovládají a své fanoušky dokáží dostat pěkně do varu. Ale všechno má svůj konec. I oslava 70. Výročí založení TJ Baník Mantov ho měla. Podle ohlasů Vás – našich příznivců a účastníků tohoto narozeninového večírku – se oslava vydařila a skvěle jste se bavili. A to je moc dobře!

V úplném závěru se sluší poděkovat všem, kteří jakýmkoliv způsobem přispěli k zajištění a organizaci oslav. Ať za pípou či za grilem, s fotoaparátem v terénu, u vstupu či na parkovacích plochách – všichni jste předvedli perfektní práci. Byli jste skvělí! Moc děkujeme za pomoc!

Přípravujeme krátký film z akce.

Fotogalerie zde.

Videa zde.